Acerca de

Hoe is WeFresh ontstaan?

Founding story

 

Het verhaal begon in Oktober 2019 toen een van de founders, zichzelf de vraag stelde: Hoe kunnen wij als mensheid het plastic probleem oplossen? Hij werkte aan verschillende ideeën, maar geen een van deze Ideeën was de juiste oplossing. Wel haalde hij een belangrijke les uit deze projecten: Het plastic probleem kan alleen worden opgelost door het gedrag van de consument te veranderen.

 

Met dit idee in zijn hoofd stond hij te wachten op de trein en stelde zichzelf de vraag hoe zal dit station eruit zien over 100 jaar? Toen kreeg hij het idee voor een duurzame kauwgom refill service. Hij was toen nog met een oud idee bezig en had het idee eerst laten varen.

 

Een paar maanden later kwam Floris Hoogendorp, Pablo’s beste vriend sinds de basisschool, naar hem toe en vroeg of hij met hem aan een idee wou gaan werken. Sinds die dag zijn ze hard gaan werken om een revolutie binnen de kauwgom markt te starten en het eerste kauwgombedrijf te zijn dat niet alleen kauwgom verkoopt, maar ook kauwgom inzamelt en recyclet.